Naš dan je malo drugačen

Prav zato, ker je običajno res naš dan malo drugačen, smo se odločili, da v Centru za usposabljanje »Elvira Vatovec« Strunjan, enota Divača uredimo senzomotorno sobo za naše učence s posebnimi potrebami.

Urejanje sobe za umirjanje – kot ji radi rečemo je potekalo kar celo šolsko leto. Pridobiti smo morali finančna sredstva. Odločili smo se, da bomo kar sami začeli z akcijo. Razširili smo vest, da zbiramo star papir in zamaške, pripravili smo kar dva dobrodelna koncerta. Prvega s pomočjo pihalnega orkestra Divača, drugega s pomočjo občine Hrpelje-Kozina.

Za pomoč smo se obrnili na vse tri občine iz katerih prihajajo naši učenci. Finančno so nam  pomagale  občina Ilirska Bistrica, občina Hrpelje –Kozina in občina Divača, ter njena pobratena občina Podčetrtek.

Tudi veliko posameznikov in podjetnikov je začutilo našo nemoč  in nam priskočilo na pomoč. Vsak še tako majhen prispevek nam je bil dobrodošel.

Veseli smo bili, da smo lahko 6. februarja odprli vrata za obiskovalce in jim pokazali našo novo pridobitev. V sobici je bila gneča,  veliko obiskovalcev si jo je ta dan želelo ogledati, predvsem pa jo preizkusiti. Naši učenci so jim jo radi odstopili – vendar samo za ta dan, saj se namreč v njej zelo radi zadržujejo in nam pride še kako prav.

Nataša Hreščak, prof. def.

Dostopnost