110 let lovstva na Slovenskem

Na našo šolo je že takoj na začetku šolskega leta prišlo prijazno povabilo k sodelovanju na likovno–literarnem natečaju ob 110-letnici lovstva na Slovenskem. Prsti naših učencev so sicer malo bolj počasni, vendar pa zato zelo spretni in natančni. Hitro se je porodila ideja kakšen izdelek bomo pripravili za natečaj. Svaljkanka, ki je prerasla v tri D tehniko. Mentorice nismo niti malo podvomile o zalogaju, ki je bil pred nami. Učenci so kar tekmovali med sabo, kdo bo naredil več svaljkov iz krep papirja. Svaljkanka je namreč tehnika, ki zahteva veliko mero potrpljenja, koncentracije in natančnosti. Tudi prsti začnejo boleti – res ni tako enostavno kot mogoče zgleda na prvi pogled.

Ko pa je izdelek nastajal in je začel dobivati pravo podobo, se je navdušenje stopnjevalo.

Naš gozd in živali v njem je postajal skoraj resničen. To je bila še dodatna motivacija za učence, ki so kar sami podajali predloge za druge gozdne prebivalce.

Splačalo se je potruditi. Na prireditvi je strokovna komisija opazila naš trud in voljo in se odločila, da naši šoli podeli POHVALO S KNJIŽNO NAGRADO ZA NAJBOLJŠE DELO NA LIKOVNEM NATEČAJU »ZVERI V NARAVNEM OKOLJU«

Ponosni na uspeh smo nagrado prevzeli na osrednji prireditvi, ki je potekala v soboto, 7.10. 2017.

Nataša Hreščak

Dostopnost