Na ogledu smučarskih skokov v Planici

PLANICA

Planica, Planica,

snežena kraljica,

le kdo je ne pozna…

Res je niso poznali naši učenci iz Centra za usposabljanje Elvira Vatovec iz Divače. Vsaj vse dokler je nismo letos obiskali in v živo doživeli. Ogled skokov v Planici nam je omogočila zavarovalnica Triglav iz Postojne. Na njihovo enoto smo se obrnili z željo, da bi tudi naši podružnici omogočili ogled skokov. Težko smo dočakali ta dan in niti nekaj kapelj dežja nam ni pokvarilo veselega vzdušja v Planici.

Skupaj s številno poplavo Triglavovih zelenih kap, ki so jih učenci dobili že na avtobusu, smo vsakega skakalca posebej pozdravili z navijaškimi vzkliki. Nekateri so skakalce pričakali pri izhodu in skoraj nihče jim ni odrekel prošnje za avtogram. Na koncu nas je pozdravil tudi sam gospod predsednik Borut Pahor in ministrica za šolstvo, gospa Maja Makovec Brenčič. Za veselo vzdušje pa je poskrbel raper Zlatko.

Kar težko se je bilo posloviti od prelepe planiške velikanke . Na avtobusu nam je gospa Hedvika iz zavarovalnice Triglav razdelila še majice in sponzorske torbice Triglava. Hvaležni, da so nam omogočili ogled skokov smo se utrujeni, vendar srečni vrnili domov.

Še se bomo vrnili v ta čudoviti kraj doline pod Poncami, smo si enotno obljubili ob prihodu v Divačo. Navdušenje je bilo čutiti s strani učencev, staršev in nas strokovnih delavcev. Med nami pa se je dobro počutila tudi gospa Hedvika iz zavarovalnice Triglav, ki nam je bila ves čas dobra družba.

Nataša Hreščak

Dostopnost