1. junij – svetovni dan mleka 5/22

V projektu mlekastično Ekošole je sodelovalo 6 učencev 2. stopnje posebnega programa Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan pod mentorstvom učiteljice Tine Valenčič. Raziskovali smo izvor slovenskega mleka in mlečnih izdelkov ter mlečno pot do našega hladilnika. Spoznali smo:

  • izdelovanje mlečnih izdelkov: maslo, jogurt in kefir,
  • pomen beljakovin za razvoj in rast,
  • življenje slovenske krave,
  • pomen pitja mleka za zdravje.
  • Upoštevali smo trajnostne vidike, povezave z mlečno potjo: spodbujamo lokalno samooskrbo, preprečujemo zavrženo hrano, raziskujemo embalažo in transportne poti.

Za svetovni dan mleka, 1. junija, smo se pogostili z beljakovinskim zajtrkom. Mlečne izdelke: jabolčni jogurt, maslo in kefir smo si sami pripravili.

Pripravili: učenci PPVI 2

Dostopnost