Občinski otroški parlament 3/24

V petek, 15. marca, se je pod okriljem Društva prijateljev mladih Piran odvijal 34. Občinski otroški parlament na temo »Duševno zdravje otrok in mladih«. Na dogodku je sodelovalo tudi 8 učencev od 6. do 9. razreda Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan v spremstvu mentorice Kristine Ugrin in učiteljice Ive Badžim.

Učenci piranskih osnovnih šol in  njihovi učitelji smo se zbrali v v dvorani Domenica Tintoretta  Občine Piran, kjer sta nas ob 10.00 pozdravila in nagovorila podžupanja Manuela Rojec in koordinatorica občinskega otroškega parlamenta Mojca Dolšak. Nato so sledile predstavitve dejavnosti posameznih šol. Naši učenci so bili dobro pripravljeni in so sodelovali pri izvedbi predstavitve dejavnosti na Centru.

Srečanje je obogatila delavnica v izvedbi organizacije Safe.si., v kateri smo govorili o dobrem počutju, duševnem zdravju in internetu.

Ob koncu našega zasedanja so učenci podajali predloge za izbor teme otroškega parlamenta za prihodnje šolsko leto ter izglasovali predstavnika za Nacionalni otroški parlament. Letos bosta 8.4.2024 piransko občino na Nacionalnem otroškem parlamentu zastopali učenki iz OŠ Lucija in CKSG.

Mentorica: Kristina Ugrin

Dostopnost