OD PŠENIČKE DO POTIČKE 2/24

V sodelovanju s partnersko OŠ Frana Metelko Škocjan smo v okviru naravoslovnega dneva v šolskem letu 2023/2024 izvedeli degustacijsko dejavnost z učenci 5. razreda OŠ z NIS. Z učenci smo se najprej pogovarjali, kateri kruh jim je všeč in katere moke poznajo. Sledila je degustacija rženega, koruznega in polnozrnatega kruha. Učenci so spoznali kakšna in kako dolga je pot od zrna do kruha. Zanimivo je bilo videti, kako je to delo potekalo nekoč in danes. Na koncu je sledilo skupinsko delo. Vsak učenec je napisal razmišljanje o kruhu, vsi skupaj smo nato izdelali plakat in ga izobesili v učilnici. S projektom smo učence želeli povezati z naravo in zdravo prehrano. Seznanili smo jih tudi z obrtmi, ki sedaj že skoraj izumirajo. Prav tako je bil naš namen prikazati sam proces – koliko truda je bilo potrebno, za pridelavo enega hlebca kruha nekoč, in primerjati s tem, kako ga pridelujejo danes s troji na enostavnejši način.

Mentorica: Nina Radolovič

Dostopnost