Obisk Doma starejših občanov Koper 5/24

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja smo z učenci 6. in 8. razreda OŠ z NIS obiskali Dom starejših občanov v Kopru. Ob prihodu nas je prijazno sprejela ga. Lilijana Slavec, diplomirana delovna terapevtka, ki nam je predstavila varovance in nas popeljala skozi bogat program dejavnosti.

Začeli smo z medsebojnim spoznavanjem in prijetnim klepetom, nato pa smo se skupaj telesno ogreli. Ena izmed najbolj zabavnih aktivnosti je bilo “balonanje”. S skupnimi močmi smo uspeli balone držati v zraku kar 13 minut, s čimer smo podrli rekord doma in se ob tem neizmerno zabavali.

Lilijana nas je nato povabila, da si ogledamo različne prostore, kjer varovanci preživljajo svoj čas. Prostori so skrbno urejeni in prilagojeni potrebam starejših. Med ogledom smo se pogovarjali z varovanci, ki so nam z veseljem pripovedovali o svojih izkušnjah in življenju v domu.

Naše srečanje se je končalo s prijetnim pogovorom, kjer smo si izmenjali misli in ideje o prihodnjih sodelovanjih. Varovanci in zaposleni doma so nas navdušili s svojo gostoljubnostjo in pozitivno energijo. Skupaj smo se strinjali, da bi bilo takšna srečanja treba organizirati vsako leto, saj prinašajo veliko veselja in bogatijo življenja vseh udeležencev.

Naše druženje je bilo polno smeha, topline in prijetnih trenutkov, ki nam bodo ostali v lepem spominu. Ta obisk je bil za nas neprecenljiva izkušnja, ki nas je naučila veliko o pomembnosti medgeneracijskega povezovanja, spoštovanja starejših in o vrednosti skupnosti. Veselimo se že prihodnjih obiskov in sodelovanj, ki bodo zagotovo prinesla še več čudovitih trenutkov in nepozabnih spominov.

Mentorice: Jana Tittl, Nina Zelen in Ingrid Babič Podržaj

Dostopnost