DAN ODPRTIH VRAT V ENOTI DIVAČA

V torek, 18.4.2023, je v enoti Divača Centra za usposabljanje  Elvira Vatovec Strunjan potekal Dan odprtih vrat.

Ob 10. uri smo odprli vrata šole krajanom in različnim ustanovam, ki jih zanima, kdo smo in kaj se pri nas dogaja. Seveda smo poslali osebna vabila vsem, za katere menimo, da so kakorkoli vezani na našo šolo.

Ob 11. uri je potekala predstavitev šole. Ravnateljica Nataša Brljavac je obiskovalcem predstavila tako matično šolo v Strunjanu, ki prav v teh dneh praznuje častitljivo 70 – letnico delovanja, kot tudi našo podružnično šolo.

Nataša Hreščak, vodja enote v Divači, sem predstavila program, ki ga na šoli izvajamo. Poudarila sem predvsem pomen povezovanja šole z lokalnimi društvi, osnovno šolo, vrtcem, knjižnico, občino in drugimi institucijami v kraju.

Obiskovalci so z zanimanjem prisluhnili predstavitvi in si na diaprojekciji ogledali zanimivosti in delo naših učencev. Presenečeni so bili nad razstavo likovnih  izdelkov, kjer naši učenci pokažejo, kaj vse zmorejo. Učenci so tudi pripravili manjša darilca pozornosti za vse obiskovalce.

Obiskovalce je tudi zanimalo, kakšni so naši načrti za prihodnost in le teh ni malo. Naša velika želja je, da bi ponovno odprli oddelek z nižjim izobrazbenim standardom, saj bi tako olajšali marsikateremu učencu vsakodnevno vožnjo v oddaljene kraje. Veliko je torej razlogov, da nadaljujemo z našim vzgojno-izobraževalnim delom v Divači, čeprav ta trenutek res nimamo veliko učencev. In prav zato so taka srečanja še kako pomembna.

»Še se bomo srečali«, smo si bili enotni.

Vodja enote v Divači: Nataša Hreščak, spec. ped

Dostopnost