Delavnici medgeneracijskega kuhanja in medgeneracijskega branja ter šivanja 5/24

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja smo za učence 9. in 7. razreda OŠ z NIS ter PPVI 6 izvedli delavnico medgeneracijskega kuhanja. Isti dan se je odvijala tudi delavnica medgeneracijskega branja in šivanja za učence 3. in 4. razreda OŠ z NIS ter PPVI 3. Ustvarjalni dan so z nami preživeli prostovoljci Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper.

V okviru medgeneracijske kuharske delavnice smo pripravljali različne jedi – juhe, kokosove kroglice, namaze, polenta pico, mafine, miške… V kuhanju smo vsi zelo uživali ter pri tem spoznavali nove recepte.

Kmalu je po šoli zadišalo in vedno več glav je pokukalo v razrede, kjer se je kuhalo. Pripravili smo pogostitev, na kateri smo pripravljene dobrote tudi okušali.

V okviru delavnice medgeneracijskega branja in šivanja so učenci, ob družbi prostovoljcev iz Centra, preživeli aktivno in ustvarjalno dopoldne. Izpod marljivih rok so nastale čudovite punčke iz cunj.

Naši gostje iz Centra so nam pričarali prijetno in ustvarjalno vzdušje. Za sodelovanje smo se jim lepo zahvalili in jih povabili, da nas še kdaj obiščejo.

Mentorice: Jana Tittl, Nina Zelen in Ingrid Babič Podržaj

Dostopnost