MODNA REVIJA ZA OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI

V Centru za usposabljanje »Elvira Vatovec« Strunjan, enota Divača smo se že večkrat javnosti predstavili z različnimi projekti. Običajno k sodelovanju povabimo učence iz 2. razreda osnovne šole, ker z njimi hodimo v šolo v naravi in se na tak način naši učenci že prej z njimi spoznajo. Tako smo pred leti skupaj šivali punčke iz cunj, v okviru Eko šole smo spoznavali piro v kulinariki, letos smo raziskovali in spoznali zdravilne učinke sivke tako v prehrani kot v ekoloških čistilih…

Letos smo sodelovanje z divaško šolo razširili še na druge občine in ustanove. K projektu so pristopile še osnovna šola »Dragomirja Benčiča Brkina« iz Hrpelj in VDC Divača. Povabili smo jih z namenom, da skupaj oblikujemo modno revijo. Pa ne kar navadno revijo, ampak specialno modno revijo – za otroke s posebnimi potrebami.

K delu smo povabili znano modno oblikovalko Tjašo Škapin. Tjaša je bila nad idejo navdušena.

Na prvem skupnem sestanku smo si razdelili naloge. Navdušenje nad prireditvijo je bilo čutiti z vseh strani.

Med letom bo delo spremljal snemalec Ljubo Sever, ki bo utrinke celoletnega dela ujel na filmu.

Modna revija se bliža. Svoje kreacije bodo skupaj z znanimi manekeni predstavili naši učenci in varovanci VDC-ja 8. junija 2018 ob 20h na čarobnem vrtu Škrateljnove hiše v Divači.

Želimo si, da bi tudi vi z nami uživali v večeru čara in blišča.

VABILO

PRIPRAVLJAMO SE NA MODNO REVIJO

Navdušenje je iz dneva v dan večje. Priprave so v polnem teku. Vsak dan nas preseneti nova dogodivščina. V teh dneh smo že obiskali frizerko v salonu na Kozini. Gospa Ines Plešnar je uredila pričeske.

Tudi v ateljeju Tjaše Škapin – naše modne oblikovalke je bilo zabavno. Pomerjali smo obleke, ki jih bomo nosili na modni stezi. Obleke še niso končane. Za poslastico vam vseeno prilagamo nekaj fotografij.

 

Dostopnost