PRAZNIČNA PEKA 12/22

Ker smo že dodobra zakorakali v veseli december, je napočil čas tudi za novoletne kuharske ustvarjalnice, ki se jih naši učenci vedno znova razveselijo.

Z učenci 5. razreda smo pri pouku gospodinjstva pripravljali praznično pecivo. Skupaj smo se odločili, da pripravimo maslene piškote. Pripravili smo recept, vse potrebne sestavine ter spremljevalno glasbo, ki je pozitivno obarvala vzdušje v kuhinji. Učenci so v pripravi in peki uživali,  prav tako je sodelovanje med sošolci pozitivno vplivalo na razredno klimo. Decembrskih dni je še kar nekaj, tako, da bomo praznično peko zagotovo ponovili in na naš seznam uvrstili še novih idej in receptov.

Prilagamo recept krhkih kokosovih piškotov:

400 g moke

250 g masla

100 g sladkorja v prahu

20 g vaniljevega sladkorja

2 manjši jajci

80 g kokosove moke

6 g pecilnega praška

Zmehčano maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor penasto stepemo. Dodamo jajci in stepamo, da se sestavine povežejo med seboj. Nato dodamo moko s pecilnim praškom in kokosom. Mešamo še nekaj minut, da dobimo enotno testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga damo za 2 uri v hladilnik. Ohlajeno testo razvaljamo in z modelčkom izrežemo piškote. Pečemo 12-15 minut na 180 stopinj Celzija.

Pa dober tek!

Učiteljica Petra Jejčič

Dostopnost