OBISK POLICISTOV IN PREDAVANJE O MEDVRSTNIŠKEM NASILJU

V torek, 21. 3. 2023, nas je obiskal kriminalist Policijske uprave Koper in policisti s Policijske postaje Piran. Učenci so tako imeli predavanje o medvrstniškem nasilju, ogled policijskega vozila in demonstracijo dela s službenim psom.

Policisti so učencem predstavili policijsko intervencijsko vozilo t.i. marico. Učenci so z zanimanjem raziskovali vozilo ter se v prostoru za pridržanje usedli na sedeže z oprijemalom. Policisti so jim predstavili opremo, kot sta neprebojni jopič in čelada, ki so ju imeli možnost nadeti nase. Prikazali so tudi postopek jemanja prstnih odtisov s površine. Na šolskem igrišču je policist vodnik demonstriral delo s službenim psom policije. Učenci so bili nad poslušnostjo psa navdušeni.

Sledilo je predavanje kriminalista Policijske uprave Koper Mateja Družine. Predstavil je oblike medvrstniškega nasilja in jih ponazoril s konkretnimi primeri iz prakse. Učence je spodbudil k razmišljanju o tem, da je potrebno pred storjenim kaznivim dejanjem dobro premisliti tudi o posledicah.

Policistom se še enkrat zahvaljujemo za zanimiv in poučen obisk.

Dostopnost