POPESTRIMO ŠOLO

 

Starši osnovnošolcev v slovenskih šolah se v zadnjih letih soočajo s posledicami gospodarske krize, družinski proračuni so pogosto močno okrnjeni. Marsikateri otrok je tako prikrajšan za aktivno preživljanje prostega časa, saj je večina tovrstnih aktivnosti plačljivih. V podobni situaciji so se znašle tudi osnovne šole, ki kljub morebitnim skladom, kjer se zbirajo sredstva za pomoč otrokom iz socialno ogroženih družin, ne morejo več v tolikšni meri priskočiti na pomoč. Zato smo se odločili, da bomo na CUEV ponudili brezplačne dejavnosti.

V sodelovanju z OŠ Cirila Kosmača Piran bomo že drugo leto zapored sodelovali kot partnerska šola v projektu Popestrimo šolo, ki ga financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Učenci se lahko prijavijo na eno ali več ponujenih dejavnosti. Udeležba učencev v izbranih dejavnostih je prostovoljna in brezplačna. Teme delavnice se menjajo na tromesečje, zajemajo pa tematiko iz naravoslovja, kulture, ustvarjalnosti, kulinarike… Dejavnosti se bodo izvajale po pouku, ob sobotah in med počitnicami. V okviru projekta je v času počitnic organizirano tudi počitniško varstvo.

Naša želja je, da se v dejavnosti vključi čim več učencev in s tem izkoristi dane možnosti.

 

Mentorici Renata Štefančič in Olga Stele, izvajalka programa Anica Novak

 

UČENCI SO PREIZKUSILI SVOJE KULINARIČNE SPRETNOSTI

Učenci, ki so vključeni v projekt »Popestrimo šolo«, so se preizkusili v kulinaričnih spretnostih. Naredili so polnjene dateljne z mascarponejem in orehovim jedrcem.

Izkoščičili so dateljne:

Polnili so dateljne z mascarponejem:

Pa še orehova jedrca so dodali:

Sledilo je okušanje sladice:

 

Za seboj smo vse pospravili:

Imeli smo se zelo lepo:

Pripravila izvajalka projekta Alenka Likar

 

Dostopnost