Salzburg 12/2019

V zgodnjih jutranjih urah smo se 14.12.2019 v sklopu projekta” Mi in vi skupaj” odpravili v Salzburg in rudnik soli v Halleinu.

Pot nas je očarala z novo zapadlim snegom. V prijetni družbi staršev in učencev smo občudovali zimsko pravljico. Najprej smo si ogledali rudnik soli v Halleinu. Za vstop v rudnik smo dobili posebna oblačila. V rov smo se odpeljali s posebnim rudarskim vlakcem in sledilo je potovanje v preteklost. Skozi rove smo ob multimedijski predvajanjih spoznavali zgodovino. Za popestritev ogleda smo se spustili po dveh drčah in se vozili s splavom po podzemeljskem jezeru.

Ob ogledu rudnika smo nekaj časa hodili po nemškem ozemlju. Za zaključek ogleda je vsak obiskovalec dobil sol.

Sledil je ogled mesta Salzburg. Najprej smo se povzpeli na mogočno trdnjavo Hohensazburg od koder se razprostira čudovit pogled nad vso mesto.

Ogled smo nadaljevali skozi staro mestno jedro, mimo Mozartove rojstne hiše in katedrale. Ob stojnicah in okrašenem mestu smo doživeli že čudovito praznično vzdušje. Žal je čas prehitro minil in pot nas je vodila nazaj v Slovenijo kamor smo prispeli v poznih večernih urah.

Projektna skupina ” Mi in vi skupaj”

 

Dostopnost