Teden vseživljenjskega učenja 6/22

V sklopu tedna vseživljenjskega učenja, ki poudarja pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih, smo na Centru za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan, dne 9. 6. 2022, organizirali različne delavnice.

Učenci so se glede na njihov interes vključili v različne dejavnosti, ki so jih v okviru teme »spoznaj spretnosti – zaglej nove priložnosti«, izvedli zunanji izvajalci ter posamezni učitelji na šoli.

Gospa Urška Leben, učiteljica joge, je v svoji delavnici učence na igriv način spodbudila, da so oponašali gibe in glasove živali v džungli. Vodnici prostovoljnega društva Tačke pomagačke, ki sta skupaj s svojima psoma izvedli delavnico, sta učencem najprej predstavili svoje delo, nato pa jih vključili tudi v terapijo. V delavnici tabornikov sta tabornici iz Društva tabornikov Izola učence naučili, kako zavezujemo raznovrstne vozle in kako postavimo čisto pravi šotor.

Poleg omenjenih delavnic so se učenci preizkusili v izdelovanju nakita iz modelirne mase, šivanju igračk ter spoznavanju osnovnih pravil kriketa. Da smo se učitelji in učenci tudi posladkali, so poskrbele priden roke učiteljev in učencev v kuharski delavnici.

Za zaključek prireditve sta nas s svojim nastopom razveselila glasbenika Tinkara Kovač in Rudi Bučar, ki sta se dobrodelno odzvala povabilu ter pričarala čudovit zaključek dneva.

Glasbenikoma ter vsem izvajalcem, ki so s svojo dobrodelnostjo obogatili program, se iskreno zahvaljujemo.

Nosilka projekta Petra Jejčič

Dostopnost