Tudi v najglobljih dolinah najdeš vodo in čez najvišje gore najdeš pot.” (kurdski pregovor) 2-24

15. februarja 2024 smo bili z učenci skupine posebnega programa vzgoje in izobraževanja VI. “voda” in “pot” v knjižnici Lucija, enoti Mestne knjižnice Piran, v okviru nacionalnega projekta spodbujanja bralne kulture »Rastem s knjigo«.

Koordinatorica knjižnice Enea Vuković Žorž je skrbno pripravila program za naše učence. Za začetek je ponovila pravila vedenja v knjižnici in učenci so jo pozorno poslušali.

Popeljala jih je skozi knjižnico in podučila jih je o knjižnih policah, razvrstitvi knjig po področjih in starostnih skupinah.

V zanimivi in vznemirljivi igri, lovu na zaklad, so se učenci preizkusili v iskanju knjig na knjižnih policah. Za nagrado so prejeli sladko darilce.

Za osnovnošolce je bila v projektu Rastem s knjigo izbrana knjiga avtorice Irene Androjna, Modri otok, z naslovno ilustracijo Eve Mlinar.

Ogledali smo si kratek predstavitveni film na: https://www.mladinska-knjiga.si/knjige/za-mlade/modri-otok.

Ob zaključku obiska so učenci prejeli v dar vsak svoj izvod omenjene knjige. Tudi naši učenci so pripravili za koordinatorico majhno pozornost.  

Zdaj pa sledi skupno branje fantazijsko pustolovskega romana, kjer skupina mladih najstnikov raziskuje na izmišljenem otoku v Jadranskem morju. Skrb za naravo, pomembnost prijateljstva in vera v pozitivno rešitev zapletov, nas bo vsekakor dodatno pritegnilo v branje.

Iskrena hvala Mestni knjižnici Lucija, pridemo še.

Ingrid Babič Podržaj, profesorica defektologije, mentorica projekta Rastem s knjigo za učence posebnega programa vzgoje in izobraževanja

Dostopnost