Občani iz Centra dnevnih aktivnosti so nam obogatili dan s skupnimi dejavnostmi

Na deževen spomladanski dan so naši učenci skupine PPVI 6 obiskali starejše občane v lokalni skupnosti v Centru dnevnih aktivnosti. Obisk je bil kljub slabemu vremenu poln smeha, radovednosti in skupnega ustvarjanja, Ta poseben dogodek je bil priložnost za združevanje generacij in deljenje izkušenj, znanja ter pozitivne energije.

Sprejela nas je vodja centra ga. Helena Videtič in ga. Emina Trstenjak, ki je pripravila zelo zanimive delavnice s poudarkom na umetniškem izražanju in ročnih spretnostih.

Že na začetku obiska nas je navdušila izmenjevalnica sadik in semen, kjer so starejši občani delili svoje vrtnarsko znanje in izkušnje. Izmenjali so si semena in sadike, da si bodo obogatili vrtove s številnimi novimi rastlinami.

Ko smo si napasli naše oči, je ga. Emina zaposlila še naše roke. Ga. Emina se je z našimi učenci lotila ustvarjalnih dejavnosti. Iz papirja so učenci naredili vrečke za semena, ki so jih prejeli ali si jih izbrali.

Nadaljevali so z barvanjem glinenih lončkov, da bodo popestrili svoje učilnice in mu dodali pridih barvitega veselja.

Ga. Emina je prava enciklopedija znanja o sobnih rastlinah, o njihovem sajenju, kako narediti potaknjence. Tudi učenci so se sami preizkusili v tem.

Nato pa so se skupaj lotili saditve, kjer so s skupnimi močmi posadili lepe okrasne sobne rastline, ki bodo s svojim zelenjem polepšale učilnico.

Dogodek je bil priložnost za ustvarjanje vezi med generacijami ter za spodbujanje medsebojnega razumevanja in spoštovanja. Učenci so se veselili priložnosti, da so priča znanju in veselju do vrtnarjenja s starejšimi občani, medtem ko so slednji uživali v sveži energiji in radovednosti mlajše generacije.

Ob koncu druženja smo bile vsi navdušeni nad preživetim časom skupaj. Ta dogodek je le eden izmed mnogih, ki potrjuje, kako pomembno je povezovanje med generacijami in skupno ustvarjanje boljšega in bolj povezanega okolja v naši skupnosti.

Center dnevnih aktivnosti, topel ambient, kjer se vedno nekaj dogaja, vidimo se še!

Mentorice: Jana Tittl, Nina Zelen in Ingrid Babič Podržaj

Dostopnost