Prometni dan za učence OŠ z NIS 4/23

V sredo, 5.4.2023, se je na naši šoli odvijal Prometni dan za učence osnovne šole z nižjim izobraževalnim standardom.

Glavni dejavnosti Prometnega dneva sta bili srečanje s policistoma Policijske postaje Piran in pa praktični preizkus vožnje s kolesi na kolesarskem poligonu.  

Prijazna policista sta se z našimi učenci pogovorila o varnosti pešcev in kolesarjev v prometu, o uporabi kolesarske čelade ter o obvezni opremi koles.

Z mlajšimi učenci je nato sledil sprehod od šole do avtobusnega postajališča in nazaj, s poudarkom na varni poti v šolo. Policista sta učence poučila, kako se pravilno hodi ob robu cestišča, ko ni pločnika, kako pravilno prečkati prehod za pešce ter jih opozorila na nevarnosti, ki lahko pretijo v prometu na poti v šolo.

S starejšimi učenci sta pogovor nadaljevala še o varni vožnji z motornimi kolesi in e- skiroji, varni uporabi čelade ter o posledicah vožnje pod vplivom alkohola in mamil.

Na šolskem igrišču so se nato učenci preizkusili še v vožnji s kolesom po kolesarskem poligonu.

Učenci so si  nato v učilnicah skupaj z učitelji ogledali pestro pisno in video gradivo o prometu, prilagojeno posamezni starostni skupini ter reševali učne liste.

Kljub hladni spomladanski burji, so učenci uživali ob pestrem dogajanju ter se veliko koristnih stvari naučili.

Za uspešno izpeljan Prometni dan se zahvaljujemo policistoma iz Policijske postaje Piran ter učitelju Janezu za postavljen kolesarski poligon.

Valentina Raseni

Dostopnost