Mednarodni mesec šolskih knjižnic

              MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship http://www.iasl-online.org/) tudi letos vabi vse knjižnice k praznovanju in promociji šolskih knjižnic.

Letošnje geslo “Predstavljajmo si …” se nanaša na tematiko letne konference IASL 2019 z naslovom “Konvergenca – opolnomočenje – preoblikovanje: šolske knjižnice”. Tako vabi, da se razmišlja o povezavi med knjigami, branjem, šolskimi knjižnicami in domišljijo.

S praznovanjem se želi opozoriti na delo šolskih knjižnic in izpostaviti njihov pomen pri pridobivanju in povezovanju znanja, omogočanju empatije, razvijanju domišljije, treningu socialnih veščin otrok, učencev in vzpostavitvi pozitivnega odnosa do knjižnic in branja.

Učenci naše šole bodo izdelali knjižne kazalke, ki bodo prikazovale pomembnost šolske knjižnice. Z njimi bodo sodelovali na nacionalni izmenjavi knjižnih kazalk 2019 in v mednarodnem projektu Bookmark Exchange Project pri izmenjavi knjižnih kazalk z vrstniki širom sveta.

Pripravila: Ingrid Babič Podržaj

Dostopnost