Mednarodni mesec šolskih knjižnic

              MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship http://www.iasl-online.org/) tudi letos vabi vse knjižnice k praznovanju in promociji šolskih knjižnic.

Letošnje geslo “Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja” se nanaša na izzive, ki nam jih prinaša nova realnost – življenje in sobivanje s svetovno pandemijo koronavirusa.

S praznovanjem se želi opozoriti na delo šolskih knjižnic in izpostaviti njihov pomen pri pridobivanju in povezovanju znanja, omogočanju empatije, razvijanju domišljije, treningu socialnih veščin otrok, učencev in vzpostavitvi pozitivnega odnosa do knjižnic in branja.

Učenci naše šole bodo izdelali knjižne kazalke, ki bodo prikazovale pomembnost šolske knjižnice. Z njimi bodo sodelovali na nacionalni izmenjavi knjižnih kazalk 2020 in v mednarodnem projektu Bookmark Exchange Project pri izmenjavi knjižnih kazalk z vrstniki širom sveta.

Z učenci bomo pripravili priporočilni seznam petih slovenskih knjig, ki bi jih priporočali sovrstnikom po svetu. Seznam bomo poslali na naslov IASL, kjer ga bodo objavili.

Z učenci bomo obiskali drugo šolsko knjižnico.

O dejavnostih ob mednarodnem dnevu šolskih knjižnic bomo poročali v šolskem glasilu in lokalnih časopisih.

Ingrid Babič Podržaj, prof. defektologije, koordinatorica projekta Mednarodni mesec šolskih knjižnic

Dostopnost