Naravoslovni dan – Dan Zemlje 5/23

Svetovni Dan Zemlje obeležujemo 22. aprila, vendar smo zaradi deževnega vremena v letošnjem aprilu izvedli naravoslovni dan posvečen dnevu Zemlje v ponedeljek, 22. maja 2023.

Na zares sončen in prijetno topel dan smo se tako z učenci osnovnošolskega programa z nižjim izobrazbenim standardom odpravili proti strunjanski plaži, kjer so se izvedle aktivnosti na temo onesnaževanje morja in priobalnega pasu. Glavni dejavnosti naravoslovnega dneva sta bili ogled in predstavitev plovila za čiščenje morja Luške kapitanije iz Kopra (SVOM – Sektor za varovanje obalnega morja) ter predavanje strokovne sodelavke ga. Brine Knez iz Krajinskega parka Strunjan o onesnaževanju obalnega pasu.

Polni lepih vtisov in novega znanja smo se nato vrnili v šolo, kjer so učenci posameznega oddelka s pomočjo učiteljev strnili pridobljeno znanje o onesnaževanju morja in obale ter predvsem ponovili, kaj lahko sami storijo za ohranitev čistega okolja. Glede na starost otrok so si tudi ogledali poučne dokumentarne oddaje na obravnavano temo, reševali učne liste ali pa izdelovali plakate.

Prijaznim sodelavcem Luške Kapitanije ter ga. Brini Knez se iskreno zahvaljujemo za izvedeno predstavitev in predavanje.

Dostopnost