Slovenski tradicionalni zajtrk 11/2019

Zelo pomembno je začeti dan z zajtrkom. V naši ustanovi je za to dobro poskrbljeno, saj je zajtrk na voljo učencem vsak dan. V petek, 15. novembra, pa smo temu pomembnemu obroku namenili še posebno pozornost, saj smo se tudi mi priključili projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk«.

Projekt poteka vsako leto v mesecu novembru. V petek, 15. novembra so učence na lepo pogrnjenih mizah pričakali črn kruh, med, maslo, mleko in jabolka. Naša šola je v projekt vključena od vsega začetka. Zajtrka so se udeležili vsi učenci s svojimi učiteljicami in učitelji, namenili pa smo mu prvo šolsko uro.

Projekt osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu. To je, da dan začnemo z zdravim zajtrkom.

Vse sestavine za tradicionalen zajtrk so bile nabavljene pri lokalnih dobaviteljih, med pa nam je velikodušno podaril čebelar Drago Paunovič iz Adlešičev.

Ksenija Rakuša